Μικτή ασφάλιση: Γιατί πρέπει να την προτείνετε στους πελάτες σας;

Πέρα από το προφανές οικονομικό όφελος, η μικτή ασφάλιση είναι εκείνη που θα έχει τον πελάτη σας καλυμμένο σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μπορεί να χαίρετε το αγαπημένο του όχημα, απροβλημάτιστα για πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα! Κι έτσι θα είναι ευχαριστημένος και με εσάς!

Είναι δεδομένο ότι πολλοί πελάτες σας ακούνε κι έχουν κατά νου τον όρο “μικτή ασφάλιση” για το αυτοκίνητό τους, αλλά αρκετοί θέλουν την ανάλογη επεξήγηση για το τι ακριβώς σημαίνει. Μια κάλυψη η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, μιας και η μικτή ασφάλεια είναι η πληρέστερη κάλυψη που μπορεί κάποιος να έχει, μιας και η ασφάλεια είναι αυτή που σε μια δύσκολη στιγμή θα σώσει την κατάσταση κι όχι το ματόχαντρο στο καθρέπτη.

Με την ασφάλιση ιδίων ζημιών κάποιος καλύπτεται από ζημιές που προκαλούνται στο αυτοκίνητό του με δική του υπαιτιότητα, κάτι που είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που κάθε πελάτης σας πρέπει να το καταλάβει και να επιλέξει τη μικτή κάλυψη. Κι αυτό γιατί ακόμα και σε μια κακή δική του στιγμή πίσω από το τιμόνι, η ασφαλιστική εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει τις υλικές ζημίες του δικού του οχήματος από ατύχημα, ακόμα και στην περίπτωση που είμαστε εμείς οι ίδιοι υπεύθυνοι για το τροχαίο ατύχημα.

Ποια τα σημεία που θα πρέπει να διευκρινίσετε στον υποψήφιο ασφαλισμένο;

Αρχικά καλό είναι να επεξηγηθεί ο όρος της απαλλαγής. Ως απαλλαγή ορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου στην αποκατάσταση της ζημιάς. Αυτό που πρέπει να έχει κατά νου ο πελάτης σας, είναι πως όσο πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή του ασφαλισμένου, τόσο μικρότερο θα είναι το ασφάλιστρο.

Διαδικασία ασφάλισης

Η κάλυψη της μικτής ασφάλειας παρέχεται μόνο εφόσον γίνει πρώτα έλεγχος στο όχημα από πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής, ενώ ο πελάτης θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν έχει ένα αυτοκίνητο μεγαλύτερο της δεκαετίας, τότε η μικτή ασφάλιση δεν τον καλύπτει. Αν έχει cabriolet, ενημερώστε τον ότι θα πρέπει να γίνει ειδική συμφωνία.

Οι περιπτώσεις που δεν καλύπτονται και πρέπει να επεξηγούνται αναλυτικά στον ασφαλισμένο είναι οι εξής:

1. Τρομοκρατικές ενέργειες

2. Πρόθεση ασφαλισμένου

3. Μεταφερόμενο φορτίο (σε περίπτωση που δεν προβλέπεται από την άδεια κυκλοφορίας)

4. Οδήγηση από νέο σε ηλικία που δεν έχει δηλωθεί στην ασφαλιστική

5. Οδήγηση υπό την επήρεια ουσιών

6. Κίνηση χωρίς οδηγό